Artikel afbeelding

Professionele kappersproducten populair bij consument

Steeds meer kappersgroothandels verkopen hun professionele producten ook aan particulieren.

Was het een aantal jaren geleden nog ¨not done¨ om je exclusieve merk zonder tussenkomst van een kapper aan klanten te slijten, tegenwoordig kun je op steeds meer plekken online je professionele haarproducten kopen. Dus zonder kvk inschrijving of kapperszaak.

Merken als Keune, Wella, Goldwell, Fudge en Reuzel zijn van het groothandel model afgestapt omdat ze merkte dat de consument ook graag online hun producten koopt.

Kappers vinden dit uiteraard niet leuk, want deze mooie producten trokken ook mensen naar hun zaak toe. Toch komen ze ook niet massaal in opstand. Het gaat prima met de kappersbranche aldus de ANKO, de belangenbehartiger van alle kappers. Wel voelen ze de constante dreiging van weer een btw verandering. Ging deze eerst nog van 21% naar 6% nu wordt er alweer gesproken om dit terug te draaien. Wat ook geen goed nieuws zou zijn voor consumenten. Gelukkig lijkt het einde van de bezuinigingen in zicht en zal het waarschijnlijk blijven bij een proefballonnetje.

Dus mocht je nog een kerstcadeau zoeken, wellicht kun je iemand blij maken met een setje professionele haarverzorging en daarvoor hoef je niet meer langs de kapper :-)

Op December 18, 2015