Terug

Hoe poreuze highlights de gewenste kleur krijgen?

anoniem

Ik heb een paar vragen over ontkleurde highlights die poreus zijn. Ze zijn te te lang ontkleurd waardoor er bijna geen kleur meer in zit (alle warmte is er uit). Bedoeling was heldere blonde highlights. Ze zijn nu meer zandkleurig.
1) Hoe kun je zandkleurige highlights waar geen warmte meer in zit (beige)blond krijgen? (Kunnen ze door een goudnuance toe te voegen evt groenig worden? Ivm blauwpigment + groenpigment = groen?? )
2) Als je deze poreuze highlights wil inkleuren met een spoeling of semi permanente kleuring in de gewenste kleur, blijft de kleur dan evt langer zitten als je eerst een kleuropfrisser (mousse) toepast? Of zal dit niet uitmaken.. Ik heb er namelijk al een spoeling in gehad maar die was er na een paar weken alweer uit.
 
3) Normaal gesproken als je lichtbruin (gekleurd) haar ontkleurt, verdwijnen eerst de rode pigmenten, dan oranje etc. Maar als je poreuze highlights inkleurt in een donkerdere kleur (lichtbruin) en de kleur zal iets terug gaan lopen: wat gebeurt er dan als je deze heel kort ontkleurt met een laag percentage?  (met als doel ze permanent blond te krijgen). Is dit op deze manier mogelijk of zal de ontkleuring alleen het toegevoegde kunstmatige pigment verwijderen waardoor je weer terug bij af bent? (gezien de basis dus zo goed als pigmentloos is).
 
Ik hoop dat ik het duidelijk genoeg omschreven heb en hoop op een spoedig antwoord.
Alvast vriendelijk bedankt! :)


2 Antwoorden

Antwoord van M'Y Style hair & beauty

In poreus beschadigd haar is het lastig de kleur vast te houden. De haarschubben staan open en de kleur glijdt er als het ware uit. Goed behandelen met masker eventueel de ergste puntjes knippen. Voorbeitsen met warmte en dan inkleuren. Liefst zo zacht mogelijk dus spoeling. Als je warmte toevoegt wordt de kleur niet groen


Antwoord van anoniem

Ok bedankt, en m.b.t. vraag 3? Daar heb ik nog geen antwoord op gekregen.