Terug

Kaal door de steiltang?

Sabine Vermeulen

Ik gebruik al een tijd lang elke dag de steiltang om mijn haar steil te maken. Nu kan ik niet echt zeggen dat mijn haar er sinds die tijd beter en gezonder op is geworden, dat het slecht is voor je haar weet ik natuurlijk ook wel. Maar omdat het voordeel wat ik ervan heb toch vele malen groter is dan de nadelen,  en ik het verder heel goed verzorg ben ik niet van plan ermee te gaan stoppen. Maar...nu zei laatst een kapster tegen mij dat als ik nog eens 6 a 7 jaar hiermee door zou gaan, ik dan wel eens kaal zou kunnen worden! En dat mn haar dan ook niet meer terug zou groeien. Is dit waar? Mij lijkt het namelijk zeer onwaarschijnlijk, vooral  omdat je met de stijltang wellicht de haren beschadigd, maar met de wortel zelf toch niets gebeurd? Of heb ik het mis? Graag uitleg!

 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Sabine,

Het lijkt misschien onwaarschijnlijk, maar er bestaat een kans dat het gebeurt. Deze aandoening noemt men 'alopecia traumatica' (dat kun je googelen). De kans dat je dat krijgt is groter bij chemische behandeling van het haar, maar kan ook door andere vormen van herhaaldelijk beschadiging ontstaan.
Het is daarom belangrijk dat je een product gebruikt dat je haren en je hoofdhuid (met daarin de haarfollikels) beschermt voor het stijlen. Het beste gebruik je dan nog een stijltang van 'Chi', die zijn prijzig, maar het minst schadelijk voor je haren.

Hopelijk kun je iets met deze informatie!

Met vriendelijke groet,

Sabrina,

Esthéchique