Terug

Kan een kapper na highlights een egaal blonde kleur zetten?

Lianne

Vraagje,

 

Een tijdje geleden ben ik van donkerbruin d.m.v. een coupe soleil naar blond gegaan.

Daarna heb ik nog een keer highlights er door laten zetten om het ''zebra effect'' er wat uit te halen, op nog enkele donkere plukjes na is het nu zo goed als blond.

Ik ben er heel blij mee, maar mijn bedoeling is om het egaal blond te krijgen.

Nu is mijn vraag, nu het al zo blond is, kan de kapper hier dan een egale blonde kleur overheen zetten? Of moet ik blijven werken met highlights?

En mijn 2e vraagje, hoeveel tijd moet er tussen de blondeer behandelingen zitten minimaal? ik heb erg dik en schouderlang haar.

 

Alvast bedankt!


1 Antwoord

Antwoord van Richard Witsiers

Highlights is naar mijn idee wel de mooiste manier om het haar lichter te maken en evengoed natuurlijk eruit te laten zien.

Om haar op te lichten heeft een kapper normaal gesproken blondeer nodig, geverfd haar met een andere verf lichter maken is hooguit tot 1 tint lichter realiseerbaar. Als je het haar gezond wil houden dan zou ik voor de highlights blijven kiezen. De kapper kan dan de plukken die nog donker zijn lichter maken zonder de gedeeltes die al licht zjin opnieuw op te lichten. Als het haar niet blonder dan de lichtste kleur blond kan worden is het sterk af te raden dit opnieuw met blondeer of lichter verving te behandelen.