Terug

Niet goed geverfd

Ik heb advies nodig voor het volgende probleem:
Vorige week ging ik naar de kapper toe om mijn haar te laten verven, zodat mijn grijze haren niet meer zichtbaar zouden zijn.
Thuis gekomen kom ik tot de ontdekking dat mijn grijze haren er nog zitten. Ik heb meteen de kapper gebeld en ben daar een week later naartoe terug gegaan. Ze hebben toen mijn voorste haarplukken met een andere verf (betere dekking) maar ook een andere kleur geverfd. Ik was hier niet blij mee, omdat ik bang ben dat je op deze manier straks met twee kleuren haar rondloopt. Ik zag liever gebeuren dat ze mijn haar dan helemaal opnieuw gingen verven. Dit wilden ze niet doen en ze verzekerden mij dat er geen kleurverschil zou optreden, omdat ze dit keer een lichtere kleur gingen gebruiken en dan valt dat op een donkere kleur niet op. Nu wil ik graag weten of dat echt zo is of niet?
Maar mijn verhaal is helaas nog niet klaar, want vervolgens kwam ik thuis en het eerste wat mijn vriend opmerkte was dat er achter op mijn hoofd nog steeds grijze haren te zien waren. Ik heb ze weer gebeld en nu willen ze dat ik volgende week weer langs kom. Ik heb het met ze over een vergoeding gehad, maar dat willen ze me niet geven. Wat adviseren jullie mij in deze kwestie? En moet ik ze dit keer weer alleen een deel van mijn haar laten verven of er toch op aandringen dat ze alles opnieuw verven?

 

Alvast bedankt!

Femke


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Femke,

Het is mij alleen nu niet helemaal duidelijk geworden of je angst waarheid is geworden. Is je haar inderdaad 2 verschillende kleuren geworden? Ik ga er maar even vanuit van niet, want dit is op zich een prima oplossing. Wanneer ze dezelfde kleur hadden gekozen als de eerste keer dan gaan de kleurdeeltjes "stapelen" in het haar en word de kleur donkerder.

Er zijn inderdaad verschillende kleurproducten in de salons aanwezig waarmee de grijze haren niet meer zichtbaar kunnen worden gemaakt. Sommige producten dekken het grijse haar tot 70%, andere weer tot 100%. Wanneer er in goed overleg met de klant is gekozen voor een 100% grijs dekking mag je er vanuit gaan dat de grijze haren ook echt verdwenen zijn na de kleurbehandeling. Hou er echter wel altijd rekening mee dat lichtere (blonde) kleuren een transparantere grijsdekking hebben als de donkere kleuren( donker blond, bruin enz.). En transparant is iets anders als geen goede grijsdekking.

Ik zou de kapsalon echter nog wel steeds de kans geven de rest van het hoofd opnieuw te verven. Natuurlijk wel alleen wanneer de eerdere voorplukbehandeling een goed resultaat heeft gehad. Wanneer dit niet het geval is zou ik afspreken met de kapper dat de volgende behandeling alles opnieuw word gedaan en dat deze behandeling dan kosteloos is.

Geef de kapsalon de gelegeheid om jouw klacht op te lossen. Als het goed is worden deze gegevens opgeslagen op een klantenkaart. De volgende keer kunnen ze bij de uitgroeibehandeling deze gebeurtenis dan voorkomen en direct het juiste kleurproduct gebruiken.  Soms komt het voor dat een kapsalon een bepaalde keuze maakt voor een bepaald product en dan toch achteraf er achter komt dat er de volgende keer een ander product een beter resultaat geeft. Er zijn nu eenmaal geen standaard klanten met standaard haar. Iedereen is uniek.

Overleg dus goed met je kapsalon en laat de rest van het haar ook behandelen (behalve de ponypluk)