Terug

Permanent, bandhaar?

J.

Beste meneer/mevrouw,

 

Van mijzelf heb ik blond haar en sinds twee jaar verf ik dit bruin. Éen keer helemaal en daarna alleen nog de uitgroei.  Éen jaar geleden heb ik er voor gekozen om permanent te nemen. De kapper zei dat mijn haar niet gezond genoeg was doordat ik mijn haar verf. Na een aantal maanden dure maskers in mijn haar te hebben gedaan was mijn haar gezond genoeg. De kapster zette de permanent in mijn haar de de eigenaar van de salon keek de hele tijd mee of het goed ging. De permanent was gezet en gelukt, zeiden de kapsters. Ik liep vrolijk de salon uit, maar toen mijn haar thuis gedroogd was was er geen krul te zien. 

 

Terug naar de salon. De permanent was niet gelukt. Na vele malen heen en weer gespeeld ben ik bij deze salon weg gegaan. Nu is mijn eerste vraag.  kan het zo zijn dat een permanent er opeens uit is? Ik vond het raar dat beide kapsters zeiden dat het gelukt was toen ik de salon uit liep, maar toen ik thuis was niet gelukt is. Dat zie je dan toch al kapster? Of zie ik dat verkeerd?

 

Nu een jaar later wil ik nog steeds erg graag permanent. Ik bent bij verschillende salons lang gegaan en veel zeiden alleen  bij jouw haar kan het niet. Éen salon gaf me informatie over een gewone permanent, waarvan dan 15 centimeter van me haar afmoet omdat ik erg lang haar hebt en over spiraalperment. Dit wordt mijn keuze.

 

Ik had een afspraak gemaakt om te kijken wat de mogelijkheden en prijzen worden. Ook daar mijn verhaal verteld en zei spraken over bandhaar. Zij gaan een test halen en ik word gebeld als die er is.

 

Nu is mijn tweede vraag: Als je bandhaar hebt, wat kan er dan niet? Pakt je haar ook geen verf of alleen de permanent niet? Zie je zonder test ook of je bandhaar hebt? Iemand vertelde me ook dat mensen met een donkere huidskleur vaak bandhaar hebben, klopt dit?

 

Ik hoor het graag!

 

 


1 Antwoord

Antwoord van 3Ways Hairstyling & Visagie

Hallo J,

 

Als inderdaad bandhaar hebt, dan is er grote kans dat geen enkele pemanent wil blijven zitten. Je hebt nu waarschijnlijk alleen krul wanneer je haar nat is, en zodra het droog is, gaat de krul er weer uit.

Band haar kan wel gekleurd worden, maar een omvorming (bv. rollers, permanent enz. ) blijft bijna nooit zitten.

Bandhaar is namelijk haar dat van nature gedraaid is ( bv. een broekriem aan 1 kanr vasthouden en de  andere kant draaien) , dit zie je niet met de blote oog. Het haar kan wel gemeten worden met een haarmicrometer ( hoort iedere kapsalon te hebben). Aan de dikte van het haar kan gemeten worden wat voor type haar je hebt. Band haar kan iedereen hebben dus niet alleen donker gekleurde mensen.

Advies: zie af van een permanent ( wanneer je band haar hebt) en gebruik rollers met veel mousse en lak!

Veel suc6!

Angelique